Руски центар за истраживање јавног мнења је саопштио да више од 84 одсто испитаних Руса подржава рад председника Владимира Путина док је оних задовољних премијером Дмитријем Медведевом нешто преко 53 одсто.

 

 

«Рејтинг Владимира Путина је у августу износио 83,5 одсто а у периоду од 28. августа до 3. септембра 84,4 одсто» — наводи један од истраживача.

Додаје да оцене премијеровог рада варирају. Просечна бројка за август и почетак септембра за премијера је 53,3 одсто а за владу 57,4 одсто.

Радом доњег дома Државне думе је задовољно 51 одсто испитаних док је горњи дом позитивно оцијенило 57,7 одсто учесника истраживања.

ТАСС пише да Руси сматрају да је Путин најкредибилнији руски политичар, што је рекло 50,1 одсто испитаних. Следе министар одбране Сергеј Шојгу са 16,7 одсто и премијер Медведев са 15,5 одсто.

Са друге стране, најнепопуларнији је лидер Либерално-демократске партије Владимир Жириновски. Према последњим подацима, око четвртина учесника анкете је навело да Жириновском не би поверило ништа од националне важности.

У анкети су учествовали грађани Русије старији од 18 година а сваког дана је испитивано 600 људи у најмање 80 руских региона.

 

 

 

 

 

Тагови: ;