Активна фаза руско-монголских војних вежби под називом «Селенга-2017» за ликвидацију незаконитих оружаних формација у пустињи Гоби, саопштила је прес служба Источног војног округа.

«Почела је фаза руско-монголске вежбе» Селенга-2017 «. На терену за обуку «уунбајан» заједничка група трупа је разрадила питања борбе против илегалних наоружаних група. Са руске стране, борбени маневри спроведени су калкулациоме вишеструких ракетних лансера БМ-21 Град. Пуцњава је одржана у посебној мети, симулацијом лаких оклопних возила контингента оружаних илегалних група «, — наводи се у саопштењу округа  напомињући да су, заузврат, монголски војници покривали позиције дронова-извиђача конвенционалног непријатеља уз помоћ мобилних противавионских топова.

Како је раније саопштено у вежбама «Селенга 2017» учествовало је више хиљада војника као и 250 јединица војне технике.

Током вежби руски војници научили су монголске колеге да погађају замишљену мету непријатеља приликом вођења тенковског рата и коришћења оклопне технике. Такође руски војници научили су да се орјентишу помоћу будистичких знакова у пустињи и да да користе локалне природне и вештачке знаке да се одреде тачке компаса.

«Селенга-2017» једесета заједничка вежба у којој учествују војне ваздухопловне одбране. Од 2008. до 2010. године, маневри су звали «Дархан». 2011. године преименована је у Селенга по истоименој монголској реци.

Тагови: ;