Катар ће помоћ у износу од 30 милиона долара пребацити становницима Тексаса, који су претрпели штету од урагана Харвија, договорено је у телефонском разговору између Шејка Тамим бин Хамада ел Танија и Доналда Трумпа. Амерички председник добио је овај новац у замену за позив емира Катара на што скорије смиривање тензија у региону.

О катарском новцу за грађане Тексаса јавио је канал Ал Џазира. Ово саопштење се појавило данас, као и информације о Трамповом телефонском разговору са Шејком Тамимом бин Хамадом ел Танијем.

Подсетимо, 13. августа власти у Саудијској Арабији смањиле су ограничења за Катар, која су уведена након кризе на Блиском истоку изазване од стране ове државе.

Новца у замену за обећања је типично за дипломатски стил америчког председника. Са којим год лидером да разговара, шеф Беле куће увек покушава да добије финансијски резултат током преговора. Ово показује и описана ситуација са Катар, путовање у Европу, које је завршено продајом угља Пољској и другим путовањима и преговорима Доналда Трампа.

Тагови: ; ; ;