Хрватски министар унутрашњих послова Давор Божžиновић рекао је да је могуће да поздрав «За дом спремни» потпуно нестане с грба ХОС-а. «Ако сте добро слушали председника владе данас, он је рекао да је ово прва од две фазе.

«Данас плоча више није у Јасеновцу, а у другој фази следи свеобухватно решење овог питања», рекао је Божžиновић гостујући на РТЛ-у.

Боžиновић је на питање новинарке одговорио да је могуће да спорни поздрав скроз нестане с грба ХОС-а.

«Могуће је, али ми ћемо сачекати Веће за суочавање с прошлошћу да Влади да препоруке на темељу којих ће она направити свеобухватни законски предлог којим ће настојати да реšи то питање», рекао је Божиновић.

Боžиновић није прецизирао који је рок да се донесе одлука о другој фази, како ју је назвао.

На прес конференцији ХОС-а јуче се опет говорило «За дом спремни», преноси Индекс.хр.

«Наши слуžбеници нису били тамо јер их нико није ни звао. Оно што је њихов посао је да утврде све чињенице и они управо на томе и раде — шта је речено и у ком контексту. То је ствар полицијског посла, ја нисам гледао конференцију и нисам шеф полиције», рекао је Божиновић.

Није жžелео да одговори на питање хоће ли бити санкција због узвика јер, како је рекао, није полицајац.

Додао је да ће стручни људи одрадити свој посао.

«Не разумеју сви то је намера од почетка — да не доприносимо својим радом поделама, већ да решавамо отворена питања из прошлости колико је то могуће, будући да не жžелимо оставити младима тако подељену Хрватску», закључио је Божиновић.

Вести он лине

Тагови: ; ; ;