Петиција којом се тражи преименовање урагана Ирма у Иванка

Неколико хиљада Американаца потписало је петицију којом ће од Светске метеоролошке организацији тражити да се урган Ирма, који пустоши Карибе, преименује у Иванка, име ћерке председника САД Доналда Трампа.

Они, наиме, верују да ће тако подићи свест политичких лидера о утицају климатских промена и извршити притисак на владу САД и одлуку председника Трампа о Париском споразуму о климатским променама, пише Индипендент.

Ураган Ирма, који је недавно формиран изнад Атлантског океана касно синоћ је погодио источно карипско острво Барбуду, следећа на удару су острва Ливорд, а не искључује се и могућност новог урагана.

Као узрок олује сматрају се климатске промене.

У онлајн петицији наводи се да је непходно да се притисак изврши на Трампову администрацију и одлуку председника о Париском споразуму о климатским променама.

„С обзиром на то да температура воде и ваздуха раста, али и ниво мора, повећава се и разорна моћ олуја“, наводи се у петицији и указује да ће одлуке Трампове администрације само погоршати ефекат будућих одлука.

„Морамо да извршимо притисак на надлежне како би заузели прави став о здрављу и сигурности људи широм света и генерација које долазе“, наводи се у петицији.

 

Танјуг

Коментари: