Башким Л. (35), један од најопаснијих осуђеника централног затвора у швајцарском граду Фрибургу, побегао је прошле суботе у раним јутарњим сатима из своје ћелије, а да стражари нису ништа приметили, пише швајцарски «Блик».

Опис бегунца:  стар 35 година/ висок 177 центиметара /средње физичке грађе са браон очима, кратком црном косом и дугом црном брадом/  прича немачки и албански, као и француски са јаким акцентом

Генерално државно тужилаштво верује да је затвореник имао помоћ споља, те да је Косовар, који осуђен за убиство Италијана у мају 2014, већ напустио Швајцарску.

Убиство се одиграло тако што су двојица нападача пуцала на Италијана који је стајао испред своје гараже. Италијан је тек био стигао кући са 21-годишњом супругом и његових четворо деце.

Нешто касније полиција је ухапсила двојицу осумњичених, а један од ухапшених био је и Башким Л.

На првој инстанци оптужени су осуђени на доживотну робију, а мотив убиства је била освета у дугогодишњем и крвавом обрачуну припадника два косовска клана.

Други осуђеник је и даље у затвору, а медији пишу да су обојица уложили жалбе на пресуде у којима поричу да су починили убиство. Међутим, докази говоре против њих.

Полиција је у близини места убиства нашла пригушивач са ДНК траговима обојице осуђених, а нађен је и шаржер на којем су такође били трагови ДНК једног од њих.

Вести он лине

 

Тагови: ; ; ;