Аустријска влада објавила је данас да ће обуставити изградњу анти-терористичких бетонских блокова испред седишта неколико државних институција, а обе чланице владајуће коалиције негирају да је та непопуларна мера била њихова идеја.

Влада је одустала од изградње пет великих бетонских баријера испред палате Хофбург, седишта канцелара и председника Аустрије, после бројних критика на њен рачун због одбијања да постави такву опрему у главним туристичким областима после терористичких напада у Шпанији у августу, наводи Франс прес.

Свака баријера требало је да буде дугачка осам метара, висока 80 центиметара и широка један метар, у циљу спречавања улетања возила међу пешаке.

Медији и опозиционе странке напали су Владу канцелара Кристијана Керна због одлуке да не изгради блокаде и у туристичким областима, а до тензија је дошло и између две чланице владајуће коалиције, пред парламентарне изборе 15. октобра.

Аустријски министар културе Томас Дрозда из Социјалдемократске партије изјавио је да је за анти-терористичку баријеру сазнао на Твитеру, док је министар унутрашњих послова Волфганг Соботка из Аустријске народне партије рекао да су баријеру желеле социјалдемократе, наводи Асошиејтед прес.

Бета

 

Тагови: ; ; ;