Експлозија у центру Кијева, у којој је погинуо један мушкарац, док је једна жена тешко рањена, могла би да буде квалификована као терористички напад, саопштила је вечерас Национална полиција Украјине. У центру Кијева данас је експлодирао путнички аутомобил.

Према наводима полиције, погинуо је Чечен Тимур Махаури, који је био у саставу чеченског добровољачког батаљона „Шеик Мансур“ који се борио на југоистоку Украјине.

„Експлозија у центру престонице могла би да буде квалификована као терористички напад. У експлозији аутомобила марке ’тојота‘ у центру Кијева погинуо је један човек, а још двоје је рањено. На месту инцидента у овом тренутку раде истражитељи, криминалистичка полиција и стручњаци за експлозив“, саопштила је полиција на Фејсбуку.
У аутомобилу је била и жена која је задобила озбиљне повреде, као и дете које је неповређено. Полиција је случај завела као „убиство с предумишљајем“.

Узрок експлозије аутомобила у центру Кијева, према прелиминарним подацима, јесте експлозивна направа постављена у возило.

Спутњик

Тагови: ; ; ;