Немачка канцеларка Ангела Меркел чије је предизборне митинге у претходне две недеље пратио низ инцидената које су изазивали политички противници, изјавила је да неки људи намерно долазе како би унели пометњу међу људе који су дошли да је слушају.

Како АП преноси, на скуповима које Меркел одржава пред парламентарне изборе у тој земљи заказане за 24. септембар, могу се чути узвици и звиждуци, а већ два пута су је из публике гађали парадајзом.

Она је навела да неки људи на њене митинге долазе «са намером да поремете друге људе док слушају и то је јако непријатно».

Меркелова је казала да је то врста нетолеранције која је јако тешка и истакла да се нада «да ће се чути и глас оних који на митингде долазе да заиста слушају, а не само оних… који звижде, добацују и не желе да слушају».

«Ипак мислим да ми као политичари или ја (као политичар) морам да одлазим на места где су људи (на то) охрабрени и да се супротставим томе», додала је она.

Како наводи АП, анкете показују да је Меркел на добром путу да освоји четврти по реду четворогодишњи мандат.

Како је агенција раније пренела, на немачку канцеларку су прошле недеље бачена два парадајза из гомиле окупљене на митингу у оквиру предизборне кампање у Хајделбергу, а полиција је навела да истражује овај инцидент.

АП је тада пренео да британски медији пишу да су се из гомиле чули повици «лицемерко», «издајице народа», што јој је, према тумачењу «Експреса», вероватно упућено као критика политике коју заступа према мигранитима.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;