Гувернер америчке савезне државе Флориде Рик Скот издао је хитна упозорења за евакуацију трећине становника те државе пред разорним ураганом Ирма.

Скот је рекао да ће цела западна обала Флориде највероватније бити тешко погођена ударом урагана Ирма који се очекује сутра. Око 6,3 милиона људи од око 21 милион становника Флориде позвано је да се евакуише.

«Морате да одете, не ноћас, не за сат, одмах» , рекао је Скот на конференцији за медије.

Он је навео да се током олује очекује талас до 4,5 метра висине у неким областима дуж западне обале Флориде.

«Ово је најгора олуја коју је ова држава (Флорида) видела» — додао је гувернер.


Више од 50.000 људи на Флориди тражи заклон у школама, склоништима и црквама пред ураганом Ирма који се приближава тој америчкој савезној држави.

Очекује се да ће се ураган у недељу спустити на Флориду, па су се неки становници склонили у хотеле, код пријатеља или родбине, док су неки кренули ка склоништима.

Истовремено, многе породице са Флориде кажу да су их многи снабдевачи преко интернета изневерили у најгорем могућем тренутку, отказавши им достављање поручене робе чак и пре него што су се временске прилике погоршале уочи удара урагана Ирме.

АП је добио више од 50 притужби породица са југа Флориде који су очекивали батеријске лампе, транзисторе, боце се водом и приборе за прву помоћ након што су их поручили од онлајн снабдевача.

Купци се жале да им је достављање поручене робе отказано тек након што су почеле евакуације, а полице у локалним продавницама се испразниле, иако су неки поруџбине послали још у понедељак.

Неки кажу да су им пакети с робом стигли у Мајами, али су остали заглављени у објекту за разврставање, или је, пак, испорука одложена због проблема са курирским службама.

Компанија за снабдевање водом у власништву «Нестлеа», Реадy Рефресх, извинила се путем Твитера за одлагање и прекид услуга, наводи америчка агенција.

Ало

Тагови: ; ;