Сигурно је да неке читаоце интересује како се тачно развија ситуација у вези новог криминалног скандала који потреса Велику Британију.Подсетимо да су готово сто девојака у Њукастлу биле жртве сексуалног насиља  банде из Пакистана. Упркос неколико дана буке, прича је брзо нестала из главних вести.

 

 

Заправо, ситуација је била слична као у Ротерему где након хапшења сличне криминалне банде прича није добила свој судски епилог. Локални званичници који су знали и покривали силоватеље нису претрпели озбиљну казну. У ситуацији са скандалом у Њукаслу, једина особа која се понашала исправно је био министар за једнакост и права жена, Сара Чампион. Чампион је представник једног од округа у Ротерему тако да зна из прве руке о овим бандама.

 

У свом чланку за британски таблоид» The Sun» министарка је навла да постоји тренд због кога ове банде бирају младе беле Британке. Према мишљењу министра време је да се отворе очи на раст оваквих етничких група.

Ова изјава изазвала је скандал у Лабуристичкохј партији и Чампион је морала да поднесе оставку на место министра а овакве групе почеле су да се санкционишу. Тако је један од силоватеља Рахим (отац две кћерке) осуђен на 29 година затвора.

 

 

Тагови: ; ;