Влада црне горе опструира повраћај пореза на додату вредност за «Српску кућу» која ће врата отворити до краја септембра. Емило Лабудовић: Припадност народу значи бити са њим и у добру и у злу

Подгорица — «Српска кућа» ће до краја септембра широм отворити врата Србима у Црној Гори под чијим сводовима ће се промовисати богата остварења и достигнућа. У суботу је у њеним просторијама одржан састанак оснивача и пријатеља, на којем је, између осталог, истакнут проблем — опструкција од стране Владе Црне Горе у вези са повраћајем ПДВ-а који треба да послужи опремању садржаја ове институције.

Директор Емило Лабудовић захвалио се председнику Србије Александру Вучићу, који је одобрио средства за изградњу, и председнику НСД Андрији Мандићу, који је у име српске националне заједнице из ЦГ кандидовао идеју оснивања «Српске куће» и постигао конкретан договор са Владом Србије о њеној реализацији.

— Резултати тих договора су данас веома видљиви, и ми располажемо једним од најатрактивнијих и најлепших простора у главном граду Црне Горе. А простор није власништво никога са стране, него баш наш који животима и радом, сведочимо и делимо, као и осталих 200.000 Срба у Црној Гори, судбину српског народа, јер припадност једном народу значи бити са њим и у добру и у злу. Нажалост, данашњи режим чине људи који су некада били Срби и који су припадали нашем народу само дотле док су нешто добијали и грабили, али чим је постало тешко променили су национални идентитет. Данас су постали нешто друго, а нажалост добар део њих су сада окорели антисрби. Тим путем издаје и срамоте ми никада нећемо ићи — казао је Лабудовић.

Гости оснивача били су лидери Нове српске демократије и Демократске народне партије — Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Јован Вучуровић, који су исказали задовољство квалитетом радова.

ГОСТИ

Присутнима су се обратили и Будимир Алексић, академик Зоран Лакић, као и др Момчило Вуксановић из Српског националнпг савета. Они су казали да ће «Кућа» бити отворена за све српске организације, како постојеће тако и оне новоосноване.

 

Новости

Тагови: ; ; ;