Градоначелник белгијског града Мускрона и бивши национални посланик Алфред Гаден убијен је у понедељак на градском гробљу при чему му је пререзан врат. Белгијски медији јављају да је један тинејџер осумњичен за убиство градоначелника.

Алфред Гаден (71), конзервативни градоначелник индустријског града са 57.000 становника који се налази недалеко од северног француског града Лила, одмах преко границе, пронађен је мртав на гробљу у близини његове куће, које је он чувао и чије је капије затварао сваке вечери, јавили су белгијски медији позивајући се на јавног тужиоца.

Белгијска државна телевизија РТБФ наводи да је осумњичен 18-годишњи младић и да је изгледа деловао из личних разлога, преноси АП.

Локални новински сервис СудИнфо пренео је раније, позивајући се на неименоване изворе, да се осумњичени нападач сам предао полицији и да су мотиви убиства нејасни, преноси Ројтерс.

Случај је предат локалном тужиоцу, а не националним антитерористичким истражитељима.

Земљу је шокирало убиство градоначелника, а белгијски премијер Шарл Мишел изразио је ужаснутост његовом смрћу.

«Чуо сам за стравичну, бруталну смрт Алфреда Гадена. Све моје мисли су са његовом породицом и пријатељима», написао је белгијски премијер на Твитеру.

Председник парламента за франкофони југ Белгије Филип Курар на истој друштвеној мрежи написао је: «Страшно. У каквом то свету живимо?«.

Танјуг

Тагови: ; ; ;