У Беранама после четири месеца одржана седница у одсуству ДПС. Обележја у част борбе против фашизма и јапанског империјализма

Владајућа коалиција «Здраво Беране», после четири месеца збила је редове и започела седницу Скупштине општине, на којој је до паузе заседања донесена одлука о програму подизања спомен-обележја легендарном маршалу и четвороструком хероју Совјетског Савеза, Георгију Константиновичу Жукову чије су заслуге за победу над фашизмом у Другом светском рату непроцењиве. Истовремено, усвојена је и одлука о подизању споменика капетану црногорске војске Лексу Саичићу, који је као учесник Руско-јапанског рата посекао јапанског самураја 1905. године.

Ове одлуке одборника СО Беране представници Амбасаде Русије у Подгорици и породице Саичић дочекали су са захвалношћу.

— Маршал Жуков и Лексо Саичић из оближње Виницке изузетне су личности које су задивиле свет. И један и други су се борили за слободу и достојанство људског рода. Лексо је био велики борац против јапанског империјализма и окупације, а Жуков је спасао СССР и човечанство од фашизма. Тиме су заслужили да им се подигну споменици баш у слободним Беранама које поштује цивилизацијске тековине — казао је председник СО Беране, који је коначно имао кворум за скупштинско заседање.

Упркос томе што одборници опозиционог ДПС нису дошли на седницу, вратио се одборник ДФ Велимир Бато Ђуришић, како каже само за ове две тачке дневног реда. Он је као услов за повратак у скупштинске клупе захтевао смену председника општине Беране Драгослава Шћекића, оптужујући га за сарадњу са ДПС. То је Шћекић раније оштро негирао.

— Недоласком на седницу ДПС је показао грађанима Берана шта мисли о њима, њиховој деци, али и да се може без њих. Нису желели да гласају за тековине антифашизма, али ни за то да се донесе одлука која би обавезивала све будуће власти да сви основци убудуће добијају књиге бесплатно — рекао је Шћекић.

ОДГОВОР

Одговарајући на саопштење ОО ДПС Беране по коме заказивање нове седнице СО, док претходна није завршена представља још једну манипулацију актуелног беранског режима, са жељом да се по сваку цену остане на власти, Шћекић је изјавио:

— Понели су се исто као у случају мајки којима су узели доживотна примања.

Тагови: ; ; ;