Готово 7,2 милиона домаћинстава и фирми остало је без струје у више држава на југоистоку САД кроз које данас пролази тропска олуја Ирма. Највећи део корисника без струје је у америчкој држави Флориди. Званичници су саопштили да је данас поподне због невремена 6,5 милиона корисника остало без струје у тој држави.

Ерик Силаџи, директор електрокомпање Флорида Пауер анд лајт рекао је да је олуја Ирма направила највећу штету у историји те компаније.

Погођено је свих 35 округа које та компанија опслужује, што је већи део атлантске обале Флориде и обале у Мексичком заливу јужно од Тампе. Верује се да је највећа штета иазвана у области Нејплс, али је пуна процена штете још у току.

Силаџи је рекао да је 19,500 радника компаније послато на терен да поново успостави напајање, али је упозорио да ће за многе бити потребно и више недеља пре него што се струја врати.

Електрокомпанија Дјук Енерџи саопштила је даје више од 860.000 домаћинстава и фирми које та компанија опслужује на Флориди остало без струје. У јужној држави Џорџији где је олуја Ирма стигла данас поподне, остало је 570.000 домаћинстава без струје а у Јужној Каронини 80.000. (Бета-АП)

Тагови: ; ; ;