Највероватије да ће одлука о депортацији бити донесена после повратка Порошенка из Њујорка

После насилног уласка у Украјину, Михаилу Сакашвилију бившем губернатору Одесе, а пре тога председнику Грузије, власти у Кијеву прете казнама али га за сада нико не дира и он се налази у Лавову. У недељу увече је он вечерао са градоначелником Лавова Андрејом Садовим, а чували су га припадници националистичког батаљона «Донбас».

Упркос томе што је Сакијашвилију одузето украјинско држављанство, градоначелник Лавова Андреј Садовиј је новинарима рекао да му је драго што је угостио Михаила и да је недопустиво то што се догађало у недељу на грници.

Министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков поручио је да ће бити сви кажњени који су учествовали у насиљу на граничном прелазу Шегини, а за такво кривично дело предвиђена је казна од пет година затвора. У току је прикупљање доказа, а после тога ће следити казне за напад на пограничну полицију. За време насилног преласка границе наводно да је повређено 11 полицајаца.

Аваков тврди да је он забранио полицији да примени оружје на граничном прелазу. То је и разумљиво ако се зна да председник Порошенко намерава да говори у Њујорку на генералној скупштини ОУН, а крвопролиће би засенило његов наступ. Одлуку о депортацији ће највероватније донети после повратка из Њујорка.

Новости

Тагови: ; ; ; ;