Одреди сиријске војске почели су напад из правца аеродрома на део Дејр ел Зор који је под контролом милитаната терористичке групе ДАЕШ, саопштава дописник Спутњика.

Војници владиних трупа уз подршку авијације и артиљерије уништавају артиљеријске положаје и утврђења терориста у области Хувеџи. Жестоке борбе се настављају.

Терористи испаљују јаку артиљеријску ватру из минобацачког оружја и са три минирана возила са бомбашима-самоубицама за воланом покушавају да нападну истурене одреде сиријске армије.

У међувремену, други делови сиријске војске чисте висоравни јужно од ваздухопловне базе у оквиру операције за обезбеђивање периметра аеродрома за његово даље коришћење.

Терористи су више од три године под опсадом држали Дејр ел Зор и војни аеродром удаљен два километра од тог града. Крајем јануара 2017. године терористи ДАЕШ-а успели су да прекину везе између војника у граду и војника у ваздушној бази. Без обзира на редовне нападе ДАЕШ-а уз помоћ бомбаша-самоубица и минираних возила, гарнизон Дејр ел Зора се одбранио, повремено изводећи контранапад на терористе.

Спутник

Тагови: ; ; ; ; ; ;