Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић дочекао је вечерас на аеродрому «Никола Тесла» у Београду специјалног изасланика председника Кине и секретара Централне комисије за политичке и правне послове Менга Ђијенџуа који предводи кинеску делегацију у посети Србији.

«Ово ће бити прилика да разговарамо како да поправимо стање безбедности и како да унапредимо сарадњу између Ваше државе и Републике Србије. Нама је добро позната Ваша посвећеност у борби против организованог криминала, тероризма и свих других облика угрожавања безбедности како Кине, тако и других земаља света», рекао је Стефановић.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова Србије, кинески званичник је захвалио Стефановићу на добродошлици и на пажљивој припреми посете, истакавши да је задовољан што је на челу кинеске делегације у посети Србији.

«Између Кине и Србије постоји дуго, традиционално пријатељство, као и сарадња. Наш председник Си Ђинпинг посетио је прошле године Вашу земљу, док је Ваш председник Александар Вучић ове године учествовао на међународном форуму у Кини и захваљујући већем залагању два лидера наша сарадња је све боља», рекао је Менг Ђијенџу.

Блиц

Тагови: ; ; ;