Руски вишенаменски хеликоптер Ка-226Т успешно је завршио циклус испитивања у Ирану која су се одвијала на екстремно високим температурама

Тестови су спроведени у оквиру меморандума који је потписан од стране «Хеликоптера Русије» и иранске компаније за подршку и обнову хеликоптера (IHSRC) на Међународној изложби “ХелиРусија” у мају.

«Хеликоптери Русије» уз подршку иранске компаније успешно су спровели тестове вишенаменског хеликоптера Ка-226Т током августа-септембра 2017. године у Ирану, што је потврдило могућност рада ротора на екстремно високим температурама (+50 степени Целзијуса).

Према речима генералног директора «Хеликоптери Русије» Андреја Богинског, велики број земаља Блиског истока, укључујући и Иран, сада су заинтересовани за куповину вишенаменских хеликоптера за санацију пожара, патроле, евакуације и медицинске мисије.

«Последња испитивања хеликоптера Ка-226Т доказала су да је ова машина у стању да ради у критичним температурним условима, што је сигурно важна карактеристика», рекао је Богински.

Лаки вишенаменски хеликоптер Ка-226Т са системом носача направљен на двослојној коаксијалној шеми има максималну тежину од 3.6 тоне и може носити до 1 тоне корисног терета.

Основна карактеристика хеликоптера је модуларност његовог дизајна — на Ка-226Т се једноставно инсталира транспорта кабина, чији дизајн омогућава превоз до шест особа или модула опремљена специјалном опремом.

Глас Москве

Тагови: ; ; ; ;