Више од 100 веома опасних затвореника побегло је из затвора на Британским Девичанским острвима током урагана Ирма, изјавио је заменик британског шефа дипломатије Ален Данкан. Он је такође рекао да је на британским територијама ураган однео девет живота, преноси АФП.

«Имали смо озбиљну претњу потпуног колапса реда и закона на Британским Девичанским острвима», рекао је Данкан у британском парламенту.»Затвор је пробијен, више од 100 веома опасних затвореника је побегло», потврдио је он.


Припадници Краљевске морнарице ангажовани су у сузбијању те претње, додао је не прецизирајући колико је тачно затвореника враћено у затвор а колико их је још у бекству.

«Успели смо да одржимо поредак на Британским Девичанским острвима који је у једном тренутку могао драматично да угрози ионако већ великим проблемима погођене људе на острву», навео је Данкан.

Случај бекства затвореника за АФП британско Министарство спољних послова није желело да коментарише, док је Дејли телеграф објавио позивајући се на информације са седнице кабинета које су процуриле, да је око 60 затвореника још увек у бекству.

Дневник

Тагови: ; ;