Авиони и хеликоптери руске војске пристигли су у Републику Белорусију, где ће учествовати у великим војним вежбама «Запад 2017»

Стратегијска војна вежба почиње сутра и трајаће до 20. септембра. «Запад 2017» ће се одржати на територији Републике Белорусије и укључиваће 6 војних полигона.

Током вежби ће бити обрађена питања примене јединственог регионалног система противваздушне одбране Белорусије и Руске Федерације за заштиту војне безбедности тих држава, организације и практичне припреме авијације за ангажовање, испуњавања борбених задатака на полигонима оружаних снага Белорусије са слетањем на писту.

У оквиру припреме за заједничке стратешке вежбе (Запад 2017) оружаних снага Белорусије и Руске Федерације биће одржане оперативно-тактичке вежбе с авијацијом.

Према различитим проценама, у вежби „Запад-2017“ учествоваће око 13.000 војника и официра. Што се тиче борбене технике, поред 70 авиона и хеликоптера, на вежби ће учествовати око 250 тенкова, 200 артиљеријских јединица различитог калибра, као и 10 бродова Балтичке флоте. Илустрације ради, за потребе превоза контингента руске војске који треба да учествује у овој вежби Министарство одбране је ангажовало преко 4.000 путничких и теретних вагона.

Вежбе «Запад 2017» има класичан одбрамбени карактер.

Како смо раније преносили, вежба је изазвала велику пажњу и забринутост међу земљама у саставу НАТО и граниче се Белорусијом.

Глас Москве

Тагови: ; ; ;