Деветнаест људи се утопило када се преврнуо брод који је превозио грађевинске раднике на реци Јамуна у северној Индији, а потрага је у току за несталим путницима, саопштила је тамошња полиција.

Високи полицијски званичник Рам Кумар рекао је да је више од 60 људи било на броду када се преврнуо рано јутрос близу града Багпата у индијској држави Утар Прадеш.

Најмање 10 људи је успело да се спасе и доплива до обале, а око 31 путник се води као нестао. Деветнаест тела извучена су из реке, рекао је Кумар.

Власти испитују узроке несреће, мада верују да је вероватан разлог пренатрпан брод. Брод је имао капацитет за само 35 путника, рекао је регионални тужилац и додао да грађевински радници прелазе реку сваки дан до места где раде у Багпату.

Како наводи агенција АП, несреће се често дешавају у Индији пошто су трајекти лоше направљени и често претрпани, и слабо се поштују безбедносни прописи.

Због јаких монсунских киша реке су набујале у деловима Индије где су бродови често главно превозно средство у удаљеним местима.

БЕТА

Тагови: ; ;