Питање демаркације са Косовом је за Црну Гору завршено, изјавио је министар спољних послова Срђан Дармановић. «Имамо јако добре односе са Косовом и не сумњамо да ће се тако наставити. За Црну Гору ово питање је завршено и нећемо се више на то враћати», рекао је он.

«Верујемо у демократски капацитет институција у Косову и стрпљиво ћемо чекати коначно решење разграничења са Косовом», навео је Дармановић на Грађанском сату који организује Центар за демократску транзицију (ЦДТ), преноси портал Аналитика.ме.

Нови косовски премијер Рамуш Харадинај је, чим је ступио чело владе, распустио комисију за демаркацију границе са Црном Гором.

Харадинај и његова Алијанса за будућност Косова (ААК) оптужили су бившег шефа комисије да делује против интереса Косова и да Косово губи територију, а ревизија процеса демаркације било је једно од првих обећања новог премијера пре ступања на дужност, наводи «Газета експрес».

Огласила се и амбасада САД с поруком да САД не подржавају било коју другу верзију споразума о том питању, осим оног који је потписан 2015, преносе приштински медији на албанском језику.

Ројтерс /Дневник

Тагови: ; ;