Премијер самопрокламованог Косова Рамуш Харадинај одбио је да одговори на питање у вези са распуштањем Комисије за демаркацију са Црном Гором и у љутњи је сасуо низ увреда на рачун новинара. После се извинио

Премијер самопрокламованог Рамуш Харадинај одбио је да одговори на питање у вези са распуштањем Комисије за демаркацију са Црном Гором и у љутњи је сасуо низ увреда на рачун новинара, а након што је реаговало Удружење новинара, изјавио је да му је жао због тог неспоразума, али и да новинари треба да науче да постављају питања, пренео је портал Љајми.

Харадинај је након посете Министарству инфраструктуре одбио да одговори на питање новинара да америчка Амбасада у Приштини, према медијиским извештајима, неће подржати другу верзију Споразума о демаркацији са Црном Гором, већ је сасуо низ увреда на рачун новинара.

«Много поштујем медије, али многи од вас не знају енглески, и не знају да разумеју оно што пише. Проблем је ваш, немам коментар. Данима извештавате како извештавате, верујте — идите више у школу, видите шта они причају. Прочитао сам изјаву Американаца и оно што ви кажете није тако. Они нигде не кажу — не слажемо се са овим или оним,» увредљив је био Харадинај.

На увреде косовског премијера реаговало је Удружење новинара, које је позвало Харадинаја да сарађује са медијима, пренела је приштинска Газетаеxпреш.

«Пратили смо са забринутошћу изјаву новог премијера и подсећамо да је мисија новинара да постављају питања кад год им је потребан одговор, док садржај питања не може да контролише нико,» наводи се у саопштењу.

Удружење је позвало премијера на сарадњу са новинарима, као и да, како су навели, интензивно ради на унапређењу медијске сарадње.

Касније се огласио и Хараднај рекавши да му је «жао неспоразума» са новинарима, али и да они треба једном да науче да постављају питања.

Харадинај је, преноси Коха.нет, рекао да су новинари погрешно протумачили и да на његову одлуку да распусти Комисију о демаркацији са Црном Гором нико из Амбасаде САД није реаговао.

Косовски премијер је рекао да је то био неспоразум и да он поштује новинаре, као и да верује да ће тако бити и убудуће.

Харадинај је рекао и да ће ускоро формирати нову комисију за демаркацију, која ће, како је казао, имати нови приступ према том питању.

Косовски премијер је раније у интервјуу за Глас Америке рекао да актуелни Споразум о демаркацији има грешака и да ће бити коригован.

Новости

Тагови: ; ; ;