Министарство одбране Русије одобрило је план модернизације оперативно-тактичких ракетних комплекса „Искандер М“. Очекује се да ће те системе у различитим модификацијама руска војска користити у наредних 20-30 година, изјавио је новинарима главни инжењер „Конструкторског бироа за производњу машина“ Валериј Кашин.

„Ствара се жеља да се иде даље и зато смо припремили предлог Министарству одбране који пролази фазу утврђивања и у целини је већ добио одобрење. Не треба почињати из нуле, треба радити на развоју постојећих могућности комплекса. ’Искандер‘ ће се дуго користити. Потпуно је јасно да ће ’живети‘ 20-30 година, захтеви и задаци ће се мењати и он ће морати адекватно да их решава“, рекао је он.

Кашин је подсетио да ће на јесен „Конструкторски биро“ испоручити Русији последњи бригадни комплет „Искандер М“ према уговору из 2011. године.

Поред тога, „Искандер М“ ће добити нове ракете.

„Настављамо конструкторски рад на стварању нових ракета за комплекс ’Искандер М‘. Он се стално развија. Направљено је још неколико типова ракета. Оне се споља не разликују, али унутра — кардинално. Тренутно има седам ракета, а може да има и више“, рекао је Кашин.

Спутник

Тагови: ; ; ;