За њих небо није граница, а такође није ни за снове малишана Прве руске међународне школе у Београду које носи име славне Валентине Терешкове.

Можда ће управо неко малишана који су прва знања стицали у клупама под будним оком славних космонаута, чији портрети красе зидове ове школе, пожелети да постане космонаут. Први космонаут из Србије.

«Да, тешко је бити први, али твоје име остаје записано у вечност», поручио је космонааут Сергеј Ријазански .

ПОРУКА ИЗ СВЕМИРА ЗА ДЕЦУ У СРБИЈИ!РОСКОСМОС ОЧЕКУЈЕ ПРВОГ СРПСКОГ КОСМОНАУТА 🙂 Као што смо више пута нагласили, у клупама наше школе врло вероватно већ седи будући ПРВИ СРПСКИ КОСМОНАУТ! Директно из свемирске станице, поводом ове теме и филмског фестивала који је у току стигла је видео порука. Погледајте!

Опубликовано Первая русская международная школа в Белграде им. В.Терешковой -Ruska skola 13 сентября 2017 г.

Видео порука руског космонаута је уједно и позив за филмски фестивал руског филма који се одржава у Београду.

Генерални менаџер Прве руске међународне школе Бошко Козарски је за News Front дао коментар видео поруке руског космонаута упућене малишанима у Србији.

«Наша школа је поносна на то што је наша идеја «Првог српског космонаута» одјекнула чак до космоса. Верујем да ће управо један од ученика Прве руске међународне школе «Валентина Терешкова у Београду бити први представник српског народа у космосу. Управо уз филмове које помињу, наши ученици развијају машту и заиста верују у мото школе да «НЕБО НИЈЕ ГРАНИЦА.»

Генерални менаџер Прве руске међународне школе Бошко Козарски

Видео порука Сергеја Ријазанског није прво видео обраћање малим, можда будућим, космонаутима.

Првог дана школске године славна Валентина Терешкова се обратила малишанима видео поруком у којој је истакла јаку повезаност руског и српског народа и поручила малишанима «да изнад свега треба пуно да раде на свом образовању, како би сва стечена знања могли да искористе за добробит српског народа».

Напимињемо да је упис у Прву руску основну школу у Београду и даље у току.

Можда из ових клупа поникне неки будући космонаут, који ће опет некој будућој генерацији малишана послати поруку из свемира. Што да не!

Лола Ђорђевић

Тагови: ; ;