Секретари Црвеног крста из општина Пећ, Грачаница и Драгаш — Момо Дашић, Света Живић и Зећир Зурапи — пуштени су на слободу након што су ноћас приведени у акцији специјалних јединица косовске полиције

Секретари Црвеног крста из општина Пећ, Грачаница и Драгаш — Момо Дашић, Света Живић и Зећир Зурапи — пуштени су на слободу након што су ноћас приведени у акцији специјалних јединица косовске полиције, јавио је РТС.

Како се наводи, Живић, као и секретари Црвеног крста у Новом Брду — Драган Стојановић, у Витини — Томислав Ракић и Облићу — Зоран Васић, треба данас да се јаве плицији на информативни разговор.

Полиција је у Грачаници и Драгашу одузела печате Црвеног крста и, у кућама приведених, запленила документа о социјално угроженим породицама.

Припадници РОСУ су током вечери били и у просторијама координатора Црвеног крста за Косово и Метохију у северном делу Косовске Митровице. Такође су упали и у зграду општине Обилић, у селу Племетина, одакле су изнели документацију.

Из косовске полиције нема објашњења акције у више српских средина на Косову.

Албански медији преносе да је у опсежној полицијској операцији неколико људи ухапшено, наводно због шпијунаже. Анонимни извори из косовске полиције, како преноси «Косово прес», наводе да је у овој акцији пронађен материјал који указује на илегално прикупљање личних података на Косову.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;