Председник Владе Македоније Зоран Заев примио је јуче представнике Партије Македонаца у Србији, коју је предводио председник те странке Горан Илиевски, у пратњи оснивача Драгана Доневског. Гости су показали интересовање да од Заева добију информацију о успешном разрешењу неспоразума са Србијом протеклог мјесеца.

Заев је детаљно објаснио договорене принципе и нагласио да ће се убудуће сви неспоразуми решавати директном, отвореном и редовном комуникацијом, саопштено је из Владе Македоније.

Илиевски и Доневски изразили су наду да ће моћи да организују састанак који може да буде део агенде Заева током његове посете Србији у новембру, која ће бити реализована на иницијативу председника Србије Александра Вучића, а на позив премијера Ане Брнабић.

Представници Партије Македонаца у Србији навели су да ће то бити прилика да се појача активност македонске заједнице у Србији и да се отвори могућност за њихову већу заступљеност у институцијама и политичком животу у Србији.

Заев је замолио госте из Србије да пренесу поздраве члановима заједнице Македонаца у Србији, са надом да ће они и даље представљати драгоцену везу народа две земље.

Срна

Тагови: ; ; ;