Путник који се затекао у возу лондонског метроа у тренутку експлозије каже да је пламен обухватио један вагон и кренуо да се шири, док су путници бежећи ка излазу газили једни друге, преноси Ројтерс.

Очевидац за Ројтерс наводи да су путници изненада зачули како нешто хучи и угледали пламен како хита ка њима, после чега су кренули да беже ка излазу и газе једни друге, али каже да није чуо пуцањ након што је полиција стигла на место инцидента.

«Само сам чуо како нешто хучи. Погледао сам на горе и видео цео вагон обухваћен пламеном који иде ка мени», казао је очевидац и додао да је воз био крцат путницима.

Британска полиција је саопштила да саветује људе да не иду у подручје на којем се десио инцидент.

«Саветовали бисмо људе да избегну то подручје», навела је полиција.

Лондонска полиција званично је прогласила «терористичким инцидентом»  експлозију у возу на лондонској метро станици «Парсонс грин», у којој је повређено више особа.

Ројтерс наводи да је бриртанска премијерка Тереза Меј у саопштењу у којем најављује састанак Комитета, познатог као «Кобра», навела да су јој «мисли уз повређене у »Парсонс грину» и спасилачким службама, које још једном брзо и храбро одговарају на терористички инцидент».

 

Репортерка са лица места  је навела да је у возу експлодирао садржај беле кофе, стављене у пластичну кесу поред улаза у вагон метроа, као и да људи имају «веома тешке опекотине» и да им «коса отпада».

На друштвеним мрежама су се појавиле  фотографије из воза на којима се види кеса из супермаркета са белом кофом из које избија пламен, као и жице које из ње вире.

Ројтерс

Тагови: ; ; ; ;