Ударна група Северне флоте на челу са тешком нуклеарном ракетном крстарицом „Петар Велики“ извела је ракетни напад на десантни одред фиктивног противника у Баренцовом мору, саопштила је прес-служба Русије.

„Гађање откривеног десантног одреда је још једна у низу епизода војних вежби различитих видова флоте. Група ракетних бродова на челу са тешким нуклеарном ракетном крстарицом ’Петар Велики‘ добила је обавештајне податке да је откривен десантни одред условног противника“, објаснила је прес-служба флоте.

Снаге противника су била група бродова за логистику у саставу спасилачких реморкера СБ-523 и „Николај Чикер“, као и транспорт снабдевања „Манич“.

Ради откривања циља у наведени регион је послат противбродски авион Ил-38. Уз добијање наведених података ракетни бродови су извели условни удар на десантни одред, док је вишенаменска атомска подморница извела условну паљбу ради његовог уништења.

„Сва лансирања ракета су изведена условно, уз коришћење радио-техничких могућности бродова. Према плану војних вежби различитих снага флоте борбена гађања противбродским ракетама по условном циљу на полигонима за војну обуку у Баренцовом мору ће бити одржана наредних дана“, навели су у Северној флоти.

 

Спутњик

Тагови: ; ;