Црногорски министар одбране, Предраг Бошковић, оценио је данас да је посета НАТО бродова Луци Бар “велико искуство за Морнарицу Војске Црне Горе” од значаја за развој њених способности и капацитета, преносе локални медији.

 

“Посета НАТО Сталне поморске групе велико је искуство за Морнарицу Војске Црне Горе(МВЦГ) и сигуран сам да ће допринети опремању модерним средствима”, казао је министар одбране Предраг Бошковић након обиласка британског брода «Дајмонд» у Бару.

НАТО Стална поморска група 2, коју чине два британска и по један француски и грчки брод, упловила је јуче у Луку Бар, у оквору своје редовне мисије средоземљем.

Званичници су саопштили да је циљ посете НАТО бродова Црној Гори јачање односа са Морнарицом Црне Горе, као нове државе – савезнице у оквиру Алијансе.

«Надам се да ћемо имати прилику да угостимо и убудуће бродове наших савезника, јер то много значи за развој способности и капацитета наше Морнарице», нагласио је Бошковић.

Британска амбасадорка у Подгорици, Алисон Кемп, пожелела је добродошлицу капетанима и посадама бродова морнарице те земље, истакавши да је та посета још један доказ преданости партнерства с Црном Гором.

«Уједињено Краљевство наставиће да подржава Црну Гору, као и до сада», поручила је амбасадорка Велике Британије у Црној Гори.

Два ратна разарача битанске Краљевске ратне морарице, ХМС Данкан и ХМС Дајмонд, француски Лафајет и грчки Лимнос боравиће у Луци Бар до 20. септембра, преноси портал РТЦГ.

Тагови: ; ;