Предраг Бошковић: Посета НАТО бродова Луци Бар је велико искуство за Морнарицу Војске Црне Горе

Црногорски министар одбране, Предраг Бошковић, оценио је данас да је посета НАТО бродова Луци Бар “велико искуство за Морнарицу Војске Црне Горе” од значаја за развој њених способности и капацитета, преносе локални медији.

 

“Посета НАТО Сталне поморске групе велико је искуство за Морнарицу Војске Црне Горе(МВЦГ) и сигуран сам да ће допринети опремању модерним средствима”, казао је министар одбране Предраг Бошковић након обиласка британског брода „Дајмонд“ у Бару.

НАТО Стална поморска група 2, коју чине два британска и по један француски и грчки брод, упловила је јуче у Луку Бар, у оквору своје редовне мисије средоземљем.

Званичници су саопштили да је циљ посете НАТО бродова Црној Гори јачање односа са Морнарицом Црне Горе, као нове државе – савезнице у оквиру Алијансе.

„Надам се да ћемо имати прилику да угостимо и убудуће бродове наших савезника, јер то много значи за развој способности и капацитета наше Морнарице“, нагласио је Бошковић.

Британска амбасадорка у Подгорици, Алисон Кемп, пожелела је добродошлицу капетанима и посадама бродова морнарице те земље, истакавши да је та посета још један доказ преданости партнерства с Црном Гором.

„Уједињено Краљевство наставиће да подржава Црну Гору, као и до сада“, поручила је амбасадорка Велике Британије у Црној Гори.

Два ратна разарача битанске Краљевске ратне морарице, ХМС Данкан и ХМС Дајмонд, француски Лафајет и грчки Лимнос боравиће у Луци Бар до 20. септембра, преноси портал РТЦГ.

Коментари: