Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар одбране Александар Вулин предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 26. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, у петак, 29. септембра 2017. године у 14 часова.

Тим поводом планирана је и церемонија свечаног откривања новог споменика посвећеног народном хероју Милану Тепићу на углу улица Љутице Богдана и кнеза Александра Карађорђевића на Дедињу. После свечане церемоније откривања споменика уследиће полагање венаца и одавање почасти, као и обраћање министра Зорана Ђорђевића.

Поред министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и министра одбране, венце ће положити и одати почаст представници Министарства одбране и Војске Србије, чланови породице народног хероја Милана Тепића, удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Споменик народном хероју мајору Милану Тепићу постављен је недавно на зеленој површини у близини Клиничко-болничког центра «Драгиша Мишовић»

Милан Тепић је рођен у месту Комленац код Козарске Дубице, 1957. године.
29. септембра 1991. године  погинуо је у Беденику код Нове Раче, не желећи да препусти непријатељу велико складиште оружја и муниције које му је чувао.

Мајор Милан Тепић дигао је у ваздух војно складиште и себе. Ово дело многи су упоредили са сличним потезом ресавског војводе Стевана Синђелића.

Председништво СФРЈ је 19. новембра 1991. године постхумно одликовало мајора Милана Тепића „за изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару“ Орденом народног хероја Југославије и прогласило народним херојем Југославије.

Министарство

Тагови: ; ;