Борис Малагурски, новинар и редитељ, аутор филма «Косово: моменат у цивилизацији» испричао је у интервју за News Front — Србија о успешној премијери тог филма у Паризу пред страним амбасадорима у Унеску, као и о реакцијама на тај филм које долазе из читавог света.

«Успели смо да прикажемо једну другачију слику онога што се дешава на Косову и Метохији, али не на један провокативан политички начин, већ са циљем да странци заволе те манастире, заволе нашу културну баштину, и да их подјединако боли када виде сцене уништавња наших цркава као што их боли када гледају сцене уништавања културне баштине на Блиском истоку од стране ИСИС-а», каже аутор филма.

О претњама смрћу који је добио од стране албанских радикала после објављивања трејлера, каже да су оне схваћене озбиљно, али и да су га истовремено охрабриле да се бори за оно у шта верује.

Упитан о покушају тзв. «републике Косово» да постане чланица Унеска, каже да то не бу био проблем само за Србе већ за читаву цивилизацију.

«Назвати сад то косовским наслеђем би било равно томе да куле Светског трговинског центра у Њујорку назовемо културним наслеђем Ал Каиде. Не могу они који руше сад да кажу: то је наше

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;