Председник Србије Александар Вучић је оценио да ослобађајућа пресуда Насеру Орићу значи да ће Срби за правду морати да се боре сами, те позвао Србе да због те пресуде не изговоре ниједну горку реч против комшија Бошњака и поручио да истину ниједан суд неће моћи да сакрије.

 

«Позивам Србе да због ове пресуде, као и после оног што се мени догодило у Сребреници, не изговоре ниједну грчу реч против наших комшија Бошњака, да градимо пријатељство и будућност са њима. А, истину ниједан суд, ма како је скривао, неће моћи да сакрије», рекао је Вучић.

Он је истакао да његова улога као председника није да каже најстрашније могуће речи, јер је очигледно да животи Слободана Илића, Милутина Милошевића, Митра Савића нису вредни као животи неких других људи.

«Јасно је да српска суза нема родитеља», рекао је Вучић новинарима у Београду, након састанка са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање кризним ситуацијама Кристосом Стилијанидисом.

Он је додао да је јасно и да ће Срби морати да се за правду боре сами и да ће увек само Срби бити оптуживани и да никада ни Рамуш Харадинај ни Орић неће бити криви.

«Ако је по њиховим судовима, никада нико неће бити крив за највећи број Срба који су страдали, а највише Срба страдало је на простору бивше Југославије, Срба и Бошњака», додао је Вучић.

Оценио је да ће Срби морати не да кукају, плачу или псују, него да се боре снажнијом економијом, својом већом снагом и јединством, већим радом.

«Да тај рад донесе плодове за будућност нашој деци, да не скривамо истину од наше деце, да тамо где смо за нешто одговорни — да то прихватимо, а тамо где су други одговорни — да о томе јасно и недвосмислено говоримо, али да гледамо у европску будућност Србије», закључио је Вучић.

Тагови: ;