Иран: Дошло време да се Америка научи памети

Представник Оружаних снага Ирана Масуд Џазаери изјавио је да је дошло време да се „САД науче памети“, преноси агенција ИСНА.

Иран: Дошло време да се Америка научи памети

„Како изгледа, Трампова администрација ништа не схвата, осим глупости, и потребно је да је неко протресе, како би схватила нови распоред снага у свету“, навео је Џазаери.

Директор Другог одељења за Азију Министарства иностраних послова Русије Замир Кабулов изјавио је да су САД заузеле курс „рушења“ Споразума о иранском нуклеарном програму.

„Они покушавају да оптуже Иран да спонзорише тероризам, што је у складу са тим кораком“, рекао је Кабулов.

Раније је „Вашингтон пост“ саопштио да председник САД намерава да поништи Споразум о иранском нуклеарном програму. Бела кућа је саопштила да ће Трамп ускоро представити свеобухватну стратегију према Техерану.

Иран и „шесторка“ међународних посредника (Русија, САД, Велика Британија, Кина, Француска и Немачка) потписали су 14. јула 2015. године споразум о решавању дугогодишњег проблема нуклеарне енергије Ирана. Према Заједничком свеобухватном акционом плану, Ирану су укинуте економске и финансијске санкције, које су раније увели Савет безбедности УН, САД и Европска унија.

Трамп је више пута изјављивао да размишља о повлачењу из тог споразума, а сви остали његови учесници намеравају да га се придржавају.

 

Спутњик

Коментари: