Адвокат Наталија Весељницкаја, која се бавила случајем компаније Hermitage Capital, чији је власник Вилијам Браудер, ће сведочити у Тверском суду у Москви, где је у току суђење Браудеру и његовог наводном саучеснику Ивану Черкасовом.

Ова прича је тада постала разлог за доношење првих америчких санкционих закона против Русије — такозвани «акт Магнитског».

Адвокат Весељницкаја привукла пажњу јавности када се у америчким медијима писало о томе да је у јуну прошле године, Доналд Трамп млађи уочи америчких председничких избора сретао са њом, јер она наводно «има везе са Кремљем» и поседује компромитујуће информације о Хилари Клинтон.

Подсетимо се да за фронт има ексклузивне информације дане од руског адвоката Наталија Весељницкаја. У интервјуу нашој агенцији рекла је:

«Подршка коју сам тражила од господина Доналда Трампа млађег, говорећи му о Браудеру, о лобирању за таком Магнитског, о Браудеровој лажи која је измишљена након смрти Магнитског, а која је прихваћена без провере конгресмена, о разлозима зашто је све прихваћено без провере, о оном криминалном новцу који је послат у Њујорк 2007. године, а који је од 2008. године коришћен за финансирање демократске партије. За обе изборне кампање г. Обаме», рекла је тада Весељницкаја за Њуз фронт.

«Али, све те приче о Голдстоуну, који је написао да постоји некакав састанк са краљевским тужиоцем и да треба да дође некакав посредник, то нема никакве везе са стварним догађајима. Притом сам Голдстоуна упозорила писметно да ми треба подршка у Конгресу. И тражила сам дозволу да на састанаку са Доналд Трамп млађим присуствује и Ринат Ахметшин, који би се бавио овим питањима у Конгресу», рекла је она.

«Рећи ћу вам још: да имам прилику да ову информацију пренесем госпођи Клинтон, рекла бих јој апсолутно исто», истакла је Всељницкаја.

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;