Карата за српску премијеру филма „Ана Карењина, сећања Вронског” више нема, али домаћа публика остварење Карена Шахназарова може погледати наредних дана у биоскопима широм земље.

Премијером филма Ана Карењина, сећања Вронског, која је заказана за вечерас  у 20 часова у Дворани Културног центра, почиње биоскопски живот спектакуларне, епске приче о великој љубави.

Велико интересовање бројних гледалаца потврђује и потпуно распродата сала Дворане Културног центра за премијерно приказивање.

Филм, који је припреман и сниман четири године, показаће сву величину руске кинематографије и величанствену љубавну причу која је и данас инспирација многима, па и славном редитељу Карену Шахназарову који  поводом премијере гост Београда.

„За мене београдска премијера има велики значај, а и сам Београд је, по мом мишљењу, веома важан град за сваког руског режисера“, истакао је редитељ уочи доласка у Београд.

конференција за штампу поводом вечерашње премијере / фото Лола Ђорђевић

Радња филма Ана Карењина, сећања Вронског одвија се у време руско-јапанског рата, у Манџурији. Главни хирург руске војне болнице спасава живот неколицини рањених официра, међу њима и грофу Вронском.

Када сазна за његов идентитет одлази у болнички стационар и саопштава му да је сурова игра судбине и да му је баш он спасао живот, јер грофа сматра одговорним за трагедију његове породице. „Моје име је Сергеј Карењин, господине Вронски, једини син Ане Карењине“.

Не гајећи било какве илузије и не очекујући одговоре, млади Карењин Вронском поставља питање које га мучи целог живота шта је натерало његову мајку на кобни чин?

После краћег оклевања Вронски одлучује да исприча своју причу о трагичној љубави са Аном Карењином. Вронски се враћа у прошлост и са Аниним сином дели сећања чији је заточеник тридесет година, запажајући да се људи сећају само онога чега желе да се сећају. Ану Карењину и Вронског играју Елизавета Боyарскyа И Кирил Гребеншхиков.

Филм Ана Карењина, сећања Вронског, ће се након београдске премијере наћи на редовном репертоару више од 40 биоскопа у Србији.

На конференцији за штампу поводом вечерашње премијере редитељ Карен Шахназаров је истакао да се филм Ана Карењина, сећање Вронског  премијерно приказује пво у Србији, а тек потом уосталим земљама, Швајцерској, Аустрији, Индији, Бразилу…

редитељ Карену Шахназаров / Фото Лола Ђорђевић

Упитан да направи паралелу између љубавне приче и времена Ане и Вронског и данашњице, чувени редитељ је рекао, да данас нема те љубавне приче која би се могла екранизовати.

News Front/РТС

Лола Ђорђевић

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;