Две жене оптужене за убиство Ким Џонг Нама, полубрата севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, обишле су данас малезијски аеродром у инвалидским колицима

КУАЛА ЛУМПУР — Две жене оптужене за убиство Ким Џонг Нама, полубрата севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, обишле су данас малезијски аеродром у инвалидским колицима и у пратњи обезбеђања, носећи панцир прслуке и с лисицама на рукама, у оквиру судске посете места где се напад одиграо.

Индонежанка Сити Аисјах (25) и Вијетнамка Доан Ти Хуонг (28) оптужене су да су убиле Ким Џонг Нама попрскавши му лице нервним агенсом «ВX» на аеродрому у Куала Лумпуру 13. фебруара ове године.

Њих две су доведене на аеродром у оквиру посете судских званичника, предвођене судијом Азмијем Арифином и у пратњи више од 100 полицајаца и десетак новинара током посете чији је циљ да се испитају догађаји који су се одвијали пре, током и након убиства.

Посета аеродрому укључивала је обилазак различитих локација на којима су две жене виђене на снимцима који су приказани на суду раније овог месеца.

То укључује ресторан где је Сити Аисјах виђена како се састала са мушкарцем који није идетификован, тоалетима где су полицијски сведоци рекли да су две жене отишле након напада на Ким Џонг нама, клинику где је жртва тражила здравствену помоћ и такси станицу где су осумњичене виђене након напада.

Ројтерс преноси да Хуонг деловала као да јој је позлило током посете док је Сити Аисјах бризнула у плач.

За обе жене обезбеђена су инвалидска колица.

Снимци догађаја приказују како Хуонг прилази Киму и прска његово лице, а потом бежи, док се Сити Аисјах не види током напада, али ју је идентификовао полицијски сведок као особу која је побегла у другом правцу.

Снимци такође приказују две жене како одлазе у одвојене тоалете да оперу руке.

Посета аеродрому уследила је у време када је суђење ушло у трећу недељу, а до сада је сведочило 12 сведока.

Како је раније пренето, трагови нервног агенса, који је коришћен за убиство Кима Џонг Нама пронађени су на одеци две жене којима се суди за његово убиство.

Јужна Кореја и САД сматрају да режим севернокорејског лидера стоји иза напада, док је Северна Кореја то демантовала.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;