Захарова: Детаљи истраге о Манафорту говоре да је у питању намештаљка

Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да у оптужбама на рачун Пола Манафорта, бившег шефа предизборног штаба Доналда Трампа, као и његовог бившег пословног сарадника Рика Гејтса, постоје одређене неистине, као и да то говори да је у питању намештаљка.

„Много ми се допао детаљ да је, према наводима САД, председник Украјине пре Виктора Јануковича била Јулија Тимошенко. Шта, нисте знали, е па — изгледа да је била“, рекла је она.

Подсећања ради, Тимошенкова је била премијер Украјине од 2007. до 2010. године, а председник Украјине пре Јануковича (2007-2010) био је Виктор Јушченко (2005-2010).

„То је важан детаљ који показује на који начин је припреман тај документ. Свима треба да буде јасно да када се ради озбиљна истрага, о таквим пропустима не може бити ни речи“, рекла је Захарова.

Пола Манафорта и Рика Гејтса савезна велика порота оптужује по 12 тачака, укључујући заверу против САД. Оптужница укључује, између осталог, заверу за прање новца и кршење савезних закона о лобирању и банкарству, као и лажне изјаве.

 

 

СПУТНИК