Из кабинета Федерике Могерини Србији је поново стигла нова пацка. Овога пута повод за нови напад било је пре неки дан одржано предавање српског хероја, генерала Лазаревића, на Војној академији у Београду.

Кроз уста Маје Коцијанчич, типичног бриселског бирократе, Европска унија оптужује нашу државу за величање ратних злочинаца и грубо нарушавање демократских принципа што је све, према Бриселу, у супротности са «политиком помирења и европским стандардима».

Па да видимо мало (не)доследност европске политике.

Када је у седишту Европског парламента отворена изложба посвећена Алојзију Степинцу, највећем проповеднику усташке геноцидне идеологије, ЕУ није реаговала. То је био «допринос политици помирења» и одраз европских стандарда».

Када Еди Рама, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај хорски позивају на стварање Велике Албаније и отимање српског Ниша, ЕУ не реагује. И то је био «допринос политици помирења» и одраз европских стандарда».

Када је нелегални Суд БиХ ослободио једног од највећих крвника српског народа, Насера Орића, ни тада се ЕУ није огласила. И то је био још један «допринос политици помирења» и одраз европских стандарда».

За Европску унију су истински ратни злочинци и кољачи Срба светао пример демократије и људских права, а српски браниоци највеће зло, горе и од најкрволочнијих нацистичких монструма. За Европску унију српска земља је легитимна мета сецесионистичких претензија, а на етничком чишћењу засновани великодржавни пројекти пожељни модели територијалног устројства Балкана.

Због тога у заједници где се промовишу такве «вредности» и такви «стандарди» Србија нема шта да тражи!

Извор

Тагови: ; ; ; ; ; ;