Лидер ПСГ-а Саша Јанковић је, гостујући на босанској Фејс ТВ, оптужио Србију и Русију да се у хуманитарном центру у Нишу баве чудним активностима.

Лидер ПСГ-а Саша Јанковић је оплео по председнику Србије и лидеру СНС-а Александру Вучићу, али се дотакао и Српско-руског хуманитарног центра у Нишу.

– Ја сам прилично сигуран, да не кажем да знам, да он (Вучић) јесте обећао Русима дипломатски статус за мисију у Нишу, која се зове хуманитарна, али неке чудне активности се са тог аеродрома одвијају – рекао је он.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић казао је да је изјава лидера ПСГ-а крајње некоректна.

– Није он оптужио само Русију, много горе је што је оптужио Србију да учесчтвује у нелегалним активностима Русије. Мислим да он тиме призива велику несрећу Србији. Ми знамо да је то лаж, да је то хуманитарни центар и јасно је да се тамо ништа не дешава. Грађани Србије ову изјаву треба да запамте, јер то једна врста ударца на сопствену земљу – рекао је он за “Ало!”.

Радун: То је срамота
Политички аналитичар Бранко Радун оценио је изјаву Саше Јанковића као срамотну.

– Постоји ту и један други феномен, а то је да је након посете Хојт Јиа кренула оркестрирана кампања против Русије и хуманитарног центра. Чим је Ји то споменуо, већ имамо списак оних који о томе причају, а један од тих је и Саша Јанковић. Они рачунају да је једини и сигуран начин да дођете на власт јесте да слушате шта говоре странци. Хојт Ји се састао са опозицијом, он им је рекао шта жели од њих, да не кажем да им је дао задатке. Између осталог то је и кампања против блиских односа Русије и Србије – закључио је Радун.

(Ало/Искра)

Тагови: ; ;