Дачић разговарао са директоркама Франкофоније

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са директорком Франкофоније за програме и стратешки развој Нитом Дерпалсинг и директорком Регионалне канцеларије те међународне организације за државе централне и источне Европе Рени Јотовом.

 

Дачић разговарао са директоркама Франкофоније

У разговору је позитивно оцењена досадашња десетогодишња сарадња Републике Србије са Међународном организацијом франкофоније (ОИФ) како на политичком плану, тако и у области образовања, културе и науке.

Констатована је обострана спремност да се институционално ојачају везе у функцији будућег чланства Србије у овој организацији, саопштило је Министарство спољних послова.

Представници међународне организације франкофоније пренели су пуну подршку и спремност за помоћ Србији да постане пуноправна чланица и активно се укључи у рад и програме организације како у кључним телима ОИФ, тако и у регионалним и другим програмима и активностима ОИФ на међународном плану.

Пренете су, такође, и поруке захвалности министру Дачићу од стране генералног секретара Међународне организације франкофоније Микаела Жана за учешће на Самиту франкофоније на Мадагаскару 2016. године.

Министар Дачић је упутио позив генералном секретару Франкофоније да у предстојећем периоду посети Србију.

Раније данас, шеф српске дипломатије отворио је у Београду семинар на високом нивоу „Јачање институционалне сарадње Међународне организације франкофоније са Србијом и земљама централне и источне Европе и франкофоне могућности Србије“, који је Министарство спољних послова организовало заједно са ОИФ.

 

 

Коментари: