Снимио рекламу да прода половни ауто, цена достигла рекордних 150.000 долара

Да је идеја пола посла доказао је Маџ Ланман, редитељ из Лос Ангелеса, који је снимио рекламу и на тај начин помогао својој вереници да прода половни аутомобил Хонда Акорд из 1996. године који је прешао више од 230.000 км. Почетна цена аутомобила, ког су назвали „Грени“ била је 499 долара.

Оглас прати видео, односно једноминутна реклама коју је Ланман снимио.

„Ви сте другачији. Ви радите ствари на свој начин. То је оно што вас издваја. Не требају вам ствари јер сте сретни са оним што јесте. Не брините о новцу, јер имате све што сте икада желели“, говори наратор у видеу, а након тога представља половну Хонду Акорд.

Захваљујући реклами која завршава речима „Луксуз је стање ума“, њихова аукција је  пет дана касније достигла рекордних 150.000 долара, а видео који је Ланман снимио имао је око четири милиона прегледа.

Након тога је еБаy затворио и поништио аукцију због „необичне понуде“.

„Очигледно је да неко ко ради на Ођелу за преваре у еБаyу није био свестан приче иза овог огласа и да није могао веровати да за Хонду Аццорд из 1996. године нуде 150.000 долара. Због тога су отказали аукцију“, објаснио је Ланман.

Речено му је да не могу вратити аукцију па је због тога пар поново објавио оглас, а еБаy је поставио додатне мере како би аукција била успешна.

„Ово је дефинитивно неочекиван преокрет, али верујемо да ће се све решити. Све у свему, захвални смо за све што се догодило јер прича је заиста невероватна“, рекао је.

/www.klix.ba/magazin