Американци су своју одлуку да не бомбардују терористе оправдали тиме да су се милитанти «добровољно предали» и да зато сада потпадају под одредбе Женевске конвенције о поступању са ратним заробљеницима.

Министарство одбране РФ признало грешку и објавило праве фотографије

 

Сједињене Америчке Државе, имитирајући борбу против тероризма, заправо обезбеђују покриће јединицама терористичке групе «Исламска држава» за промовисање својих интереса на Блиском Истоку, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руско Министарство изјавило је да су америчке снаге одбиле да изведу ваздушне нападе на терористе «ИД»-а који су се повлачили из сиријског Абу Камала.

Операција за ослобађање источног града Абу Камала показала је да је америчка коалиција директно подржавала терористичку групу «ИД».

„Ове чињенице су неоспорни доказ да Сједињене Америчке Државе, које за светску заједницу имитирају непомирљиву борбу против међународног тероризма, заправо покривају борбене јединице «ИД»-а да би се обновила њихова борбена способност, да би се оне прегруписале и искористиле у промовисању америчких интереса на Блиском истоку“, наводи се у саопштењу.

Министарство одбране објавило је у уторак фотографије на којима се види вишекилометарска колона терориста која одлази из Абу Камала у правцу преласка Вади ел Сабха на сиријско-ирачкој граници. Према подацима министарства, операција коју су извеле сиријске владине снаге крајем прошле недеље за ослобађање Абу Камала уз подршку руске авијације, открила је чињенице о директном утицају и подршци коалиције на челу са САД терориста «ИД»-а.

„На фотографијама које су 9. новембра 2017. снимиле руске беспилотне летелице забележено је како оружане формације «ИД»-а, спасавајући се од напада руске авијације и владиних трупа, напуштају Абу Камал“, наводи се у саопштењу.

Претходно је јављено да су САД одбиле да бомбардују снаге ИГ, које су се повлачиле из Абу Камала у Сирији, известило је Министарство одбране Русије.

 

Спутњик

Тагови: ; ; ; ; ;