Специјални тужилац за ратне злочине на Космету Ељез Бљакај проширио је истрагу која је до сада вођена против Богдана Митровића из села Сопина, код Суве Реке, на још седам особа, од којих је и један Албанац.

Основни суду Призрену усвојио је овај предлог, са објашњењем да то захтевају «сложеност поступка, као и досадашњи резултати истраге».

Адвокат Дејан Васић сматра да се ради о «куповини времена специјалног тужилаштва које је усвојој истрази дошло у ћорсокак.»

«Чудно је то што специјални тужилац поступа на овај начин, обзиром да се целокупан поступак одвија по основу исказа једногсведока, и то повереника за повратак у Општини Сува Река, Ђељадина Садикаја, чије речи су у потпуности негиране исказима других сведока специјалног тужилаштва, па је његов кредибилитет доведен уозбиљну сумњу», пренео је Васић РТС-у.

Он је рекао да је у жалби на тужиочев предлог, да се о ратним догађајима у Сувој Реци затражи асистенција Трибунала за разне злочине у Хагу, навео да би потребније било наћи претходне изјаве које је Садикај давао на Косову, а из којих ће се видети да је Богдан Митровић први пут поменут тек сада, 18 година након рата.

«Сматрам да је ово проширење истраге само куповина времена специјалног тужилаштва које је у својој истрази дошло у ћорсокак», подвукао је адвокат Васић, бранилац Богдана Митровића.

Митровић је ухапшен крајем августа у Сувој Реци, тако што су га припадници Специјалне јединице косовске полиције извели из аутобуса, у којем је била група од 50 расељених Срба, који су обишли рушевине православне цркве у селу Мушутиште.

Митровић је ухапшен под оптужбом да је починио ратни злочин, а по пријави комшије Албанца који је након рата у селу Сопина узурпирао његово имање.

Тагови: ; ;