Возило дописника „Вечерњих новости“ из Пљеваља намерно запаљено

Пожар у којем је изгорео аутомобил дописника „Вечерњих Новости“ из Пљеваља, 11. октобра ове године, намерно је подметнут, констатовао је у налазу Радован Поповић судски вештак из области заштите од пожара, експлозија и експлозивних средстава.

 

 

„Детаљним сагледавањем лица места и трагова нађених на истом констатовано је да је пожар који је настао дана 11.10. 2017. године око 19 часова ма возилу марке „Форд“ модел „Фокус“, власништво Дробњак Мирослава, које се у тренутку настајања пожара налазило испред куће власника, настао је као последица намере на начин што је од стране НН лица возило у доњем делу предњег ветробранског стакла-пределу брисача и по предњим бочним странама посуто запаљивом материјом (највероватније бензином) која течност је подесним средаствима запаљена након чега је настао пожар на возилу“ – каже судски вештак Поповић у мишљењу које је јуче достављено дописнику „Вечерњих Новости“ из Пљеваља.

 

„Електрична инсталација се искључује као могући узрочник насталог пожара“-констатије Поповић.

Он даље наводи да прегледом паркинг простора на коме је возило било паркирано, у земљи по бочној лијевој предњој страни возила, констатовано је присуство течне материје агресивног мириса (највероватније бензина).

Дописник „Вечерњих Новости“ из Пљеваља Мирослав Дробњак казао је јуче да он у први мах није ни посумњао да је возило запаљено јер му је тада било необјашњиво да неко има толико дрскости да запали возило испред куће тако рано, са првим сумраком, и то само 10 минута након што се он удаљио од возила.

 

Међутим, након првог шока и мало бољег сагледавања ситуације Дробњак је ипак посумњао да је велика вероватноћа да под возило намерно подметнут пожар о чему је обавестио пљеваску полицију која је извршила увиђај.

 

„Непосредно пре пожара исконтролисао сам све уређаје на возилу, јер је сутрадан требало да одвезем ауто на техники преглед у вези реистрације. Том приликом подизао сам хаубу и досуо течност за ветробранско стакло. Након тога у близини возила задржао се још 45 минута. Ништа није указивало да ће доћи до пожара“ – казао је раније Дробњак додавши да је пламен ватре, примећен на возилу само 10 – 15 минута након што је ушао у кућу.

“ Након свега сумњам да је тај дан простор око моје куће помно осматран, а можда и предходних дана, а да је починилац или више њих искористио први сумрак и ситуацију када сам ушао у кућу полио возило бензином и запалио „- каже Дробњак.

Он јуче није могао да каже ко би и због чега урадио овај кукавички чин али сматра да је то највероватније учињено због посла којим се бави.

Аутомобил је у пожару у потпуности хаварисан.

 

 

НОВОСТИ