Ухапшени исламист, према извештајима медија, спроводи пропаганду из затвора у Берлину.

Он користи регистровани налог на друштвеној мрежи Фејсбук под надимком Алиаснамен, објавио је у петак лист Берлинер Моргенпост. Службеници безбедности и правосуђе извештавају да су записи ухапшеног исламистичког Мухамеда А. написани у затвору. Објављене су и фотографије на којима се у позадини види «терористички пропагандни материјал»

Одељење за правосуђе у Берлину изјавило је да не може да изда документ о појединачним затвореницима због заштите података. Међутим, представник владе је потврдио да је познат «конкретан случај у којем би требало да буде активан затвореник са исламистичком позадином из затвора на Фејсбуку». Сада је А. пребачен на друго место, пишу новине.

27-годишњак је прво био осуђен због тешке пљачке. Одмах пре пуштања на слободу, тужилаштво је у августу затражило нови налог за хапшење, након што је либананац покушао да нападне запосленике затвору. Државна заштита берлинске кривичне истраге проценила је, према извјештају, да А. преставља «опасност за унутрашњу сигурност Немачке».

Тагови: ; ; ;