Министар одбране Александар Вулин, који је присуствовао свечаној академији поводом Дана Копненевојске и Дана Пешадије, честитао је празник свим припадницима Копнене војске и истакао колико смо сви поносни на њих.


«Копнена војска је наш најбројнији део, не само најбројнији део наше армије, она је оно на шта се сви ослањамо, она је она која је у стању да заштити читаву територију Републике Србије и она је део наше најславније традиције. Сви припадници Копнене војске знају да је разлог њиховог постојања очување територијалног интегритета Републике Србије, уставног поретка, и изнад свега – наше слободе. Захваљујући њима и њиховом преданом раду, захваљујући самопожртвовању и самопрегору и њихових старешина и сваког од припадника војске ми можемо да кажемо да смо слободна и самостална земља», нагласио је министар Вулин.

Према речима министра одбране, Србија је војно неутрална земља и таква ће и остати, а њену неутралност ће поштовати све друге земље зато што има снажну и моћну војску.

«Без снажне и моћне војске нема ни неутралности. Земља која нема способност да се брани, земља која нема способност да заштити свој интегритет, није ни поштована, није ни земља о чијој ће се политици и политичким одлукама говорити са поштовањем. Ми посебно водимо рачуна о томе да сваки припадник наше војске буде, наравно оспособљен, буде добро обучен, али да буде и лично задовољан, задовољан што ради у Војсци, задовољан што има добар материјални положај, што његова породица може да буде поносна на њега и на начин живота који води», поручио је министар Вулин.

По наређењу председника Републике, додао је министар Вулин, формирана је радна група која ће  се бавити решавањем стамбених питања у нашој Војсци и која ће, не само у нашој војсци, већ и у читавом безбедносном сектору у оквиру Владе Републике Србије, обезбедити да коначно имамо велики пројекат стамбене изградње, највећи још из времена СФРЈ.

«То је начин да се захвалимо овим људима, као што је начин да им кажемо да они и њихове породице заслужују посебно место и да ће бити поштовани на посебан начин. Хоћемо јаку и задовљну војску, добили смо такво наређење од врховног команданта Александра Вучића и то наређење ћемо спровести на задовољство сваког припадника Војске Србије, али сам сигуран и свих грађана Републике Србије», поручио је министар Вулин.

МО Србије

Тагови: ; ;