Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић запитао се зашто Савет за националну безбедност Србије не реагује на изјаве председника Републике Српске Милорада Додика о, како је казао, цепању БиХ.

 

Уочи почетка седнице Странке демократске акције, пред новинаре је изашао председник странке Бакир Изетбеговић, чије су изјаве протеклих дана привукле велику пажњу јавности у Босни и Херцеговини, али и у Србији.

Изетбеговић се запитао зашто Савет за националну безбједност Србије не реагује на изјаве предсједника РС Милорада Додика о, како је казао, цепању БиХ.

»Можда би требао да се забрине, и тај национални Савет требало да заседа када Додик каже да ће поцепати БиХ јер тиме може увући Србију и читав регион у проблеме. Ипак када се награђују ратни злочинци, када председник Србије Томислав Николић прима ратне злочинце, када Николић изјави да Босна и Херцеговина на његовце очи нестаје. То може угрозити цео Балкан и националну сигурност у Србији, а не емоције и процене било ког политичара у БиХ укључујући и мене», поручио је Изетбеговић.

Тагови: ;