Баптистички свештеник и активиста за грађанска права, Џеси Џексон, саопштио је да болује од Паркинсонове болести.

У саопштењу које је издала Дугина коалиција, коју је основао Џексон, наводи се да је он са доста оклевања потражио медицинску помоћ, након што је обављање свакодневних задатака постало превише тешко за њега.

«Признавање ефеката ове болести је било болно и полако схватам тежину тога. За мене, дијагноза Паркинсона није знак да станем, већ сигнал да морам да променим стил живота и посветим се физичкој терапији у нади да ћу успорити напредак болести», поручио је Џексон у саопштењу, преноси Ројтерс.

Џексон је од средине 60-их година прошлог века вођа покрета за права грађана у САД и био је пристуан дана када је Мартин Лутер Кинг убијен у Мемфису 1968. године.

Паркинсонова болест јавља се након разградње одређених нервних ћелија и смањује количине допамина које допиру до дела мозга, који контролише покрете. На свету од Паркинсонове болести пати око седам до десет милиона људи.

«Наставићу да покушам да пружим наду онима без наде, проширим нашу демократију и ослободим недужне затворенике широм света», поручио је Џексон.


Џексон је 2. маја 1999. године био у незваничној посети тадашњој СРЈ, како би посредовао ослобађању тројице маринаца ухваћених 31. марта те године на подручју СРЈ.

Новости

Тагови: ; ; ;